1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Marmaris’te Çocuk İstismarı Skandalı! 13 Çocuk Kurtarıldı, 5 Şüpheli Tutuklandı

Marmaris’te Çocuk İstismarı Skandalı! 13 Çocuk Kurtarıldı, 5 Şüpheli Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmaris’te turizm sezonunda, kalabalık alanlarda hediyelik eşya satışı yaptırılmak üzere küçük yaştaki çocukların zorla çalıştırıldığı tespit edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri, uzun bir takip ve çalışma sonucunda bu durumu ortaya çıkardı. Teknik ve fiziki takip neticesinde, küçük çocukları zorla çalıştıran şüphelilerin bulunduğu iki ev belirlendi. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği arama kararı doğrultusunda polis, bu evlere baskın düzenledi ve 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Aynı operasyonda, 13 çocuk da kurtarıldı.

Gerçekleştirilen aramalarda, kırmızı reçeteli ilaçlar, yeşil reçeteli uyuşturucu nitelikli haplar, anahtarlık lazer, nakit para, yabancı para ve birçok diğer madde ele geçirildi. Bu maddelerin çocuklara kullandırıldığı tahmin ediliyor. Ayrıca şarjlı tıraş makineleri ve plastik taçlar da bulundu.

Emniyet güçleri, mağdur çocukların ailelerini de soruşturmanın kapsamına aldı. Gün içerisinde belirli bir miktar parayı getiremeyen çocukların şiddete maruz kaldığı ve bazılarının da hırsızlık veya kapkaççılık gibi suçlara sürüklendiği belirlendi. Yetkililer, bu suç şebekesinin çocukları nasıl kullandığını detaylı bir şekilde araştırmaya devam ediyor.

Gözaltına alınan beş şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevkedildi ve tutuklandı. Yetkililer, çocukları zorla çalıştıran ve sömüren bu tür suç şebekeleri ile mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Marmaris halkı ve ziyaretçileri de bu tür suçlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Bu olay, Marmaris’in turistik ve sosyal yapısını olumsuz etkileyen ciddi bir suç örgütünün ortaya çıkmasını sağladı. Emniyet birimleri, çocuk istismarına karşı önlem almak için daha fazla çaba harcayacaklarını ve benzer durumların tekrarını engellemek adına çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladılar. Her türlü suça karşı vatandaşların duyarlı olması ve şüpheli durumları yetkililere bildirmesi gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marmaris’te Çocuk İstismarı Skandalı! 13 Çocuk Kurtarıldı, 5 Şüpheli Tutuklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin