1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MASAK Raporu Değiştirdi: Dilan Polat Tahliye Edildi

MASAK Raporu Değiştirdi: Dilan Polat Tahliye Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen tahliye kararında belirtildiğine göre, sanık Dilan Polat’ın suçlarıyla ilgili hapis cezasının sınırlarının dosya kapsamındaki deliller ve alınan ifadeler ile MASAK raporu dikkate alınarak değerlendirildiği ve tutukluluğunun adli kontrol ile sağlanabileceği sonucuna varıldı. Mahkeme, Dilan Polat’ın adli kontrol altına alınmasına ve yurtdışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. Ayrıca Polat’ın adli kontrol kararına uymaması durumunda yeniden tutuklanabileceği belirtildi.

Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanık, 4-5 ve 6 Eylül tarihlerinde hakim karşısına çıkacak. Dilan Polat’ın tekrar tutuklanma ihtimali bulunmaktadır.

Mahkeme kararı üzerine, CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ sürecin nasıl ilerleyeceğini anlattı. MASAK raporundaki eksiklikler ve Dilan Polat’ın sağlık durumu göz önünde bulundurularak mahkeme kararı verildi. Dilan Polat’ın tahliyesinin ardından evrakların incelenmesi ve hakkındaki iddiaların değerlendirilmesi gerekmektedir.

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında, aile şirketlerinde yapılan aramalarda çeşitli suçlamalar ortaya çıkmış ve tutuklamalar gerçekleştirilmişti. Sonuç olarak, mahkeme kararlarının ardından süreç ilerlemeye devam edecek ve iddianameye dayalı yargılama süreci başlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MASAK Raporu Değiştirdi: Dilan Polat Tahliye Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin