1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. MEB 30 Bin Temizlik Görevlisi Alımı Başvuru Şartları ve Maaşları!

MEB 30 Bin Temizlik Görevlisi Alımı Başvuru Şartları ve Maaşları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında okullarda temizlik personeli alımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, 2024 yılında okullara 30 bin ek temizlik personeli alımı yapılacağını duyurarak, sürecin başlayacağı tarih ve şartlarla ilgili detayları paylaştı. Başvurular e-Devlet, ALO 170 ve hizmet birimleri üzerinden alınacak, 3 gün sürecek. Ayrıca, Çalışma Bakanlığı ile yürütülen proje kapsamında geçmiş yıllarda yaşanan sorunlar da çözülmüş olacak.

Öte yandan, temizlik personellerinin aylık asgari ücret ile çalışacakları ve günlük 667 lira maaşlarından kesinti yapılacağı belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işgücü uyum programı harçlığının artırılması çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması, emekli veya malul aylığı almıyor olması, öğrenci statüsünde olmaması, başka bir işte sigortalı çalışmıyor olması ve İŞKUR’a kayıtlı olması gibi şartları yerine getirmesi gerekiyor. Adayların iş süresince adres kayıt sistemine göre aynı adreste ikamet etmeleri de zorunlu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, şu anda 45 bine yakın kadrolu temizlik personelinin görev yaptığını belirtti. Şu anda 45 bine yakın kadrolu temizlik personelinin görev yaptığı ve bu sayının artırılarak geçtiğimiz yıla göre iki katına çıkartıldığı da açıklandı. Ancak, yeni alınacak 30 bin temizlik personelinin taşeron mu yoksa kadrolu mu olacağı, alımın hangi illerde gerçekleşeceği henüz netleşmedi. Konuyla ilgili detaylar başvuru kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte paylaşılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MEB 30 Bin Temizlik Görevlisi Alımı Başvuru Şartları ve Maaşları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin