1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MEB Bakanı Çevre Gününde Genç Gönüllülere Destek Verdi

MEB Bakanı Çevre Gününde Genç Gönüllülere Destek Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında MEB Beşevler Şura Salonu bahçesinde düzenlenen ‘Çevreye ve Çevresine Duyarlı Genç Gönüllüler’ etkinliğine katıldı. Bakan Tekin, Türk bayraklarıyla karşılanarak öğrenciler, öğretmenler ve veliler arasındaki toplumsal sorumluluk bilincinin artırılması ve gönüllülük faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla başlatılan ‘Birlikte İyiliği Resmediyoruz’ projesi kapsamında hazırlanan stantları ziyaret etti. Öğrencilerden ilk yardım ve farkındalık konularında yürütülen çalışmaları dinleyen Bakan Tekin, öğrencilerle sohbet etti.

Bakan Tekin, yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel görevlerine vurgu yaptı. Tekin, “Topluma, dünyaya ve diğer insanlara karşı hukuki ve ahlaki sorumluluklarımızı yerine getirmek, bu bilinçle çocuklarımızı yetiştirmek bakanlığımızın görevidir. Bugün, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ vesilesiyle bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen etkinlikleri tanıtmak adına bir araya geldik” dedi.

Yaklaşık 420 bin öğretmenin ilk yardım eğitimlerinden geçtiğini belirten Bakan Tekin, 4 bin öğretmenin de afet ve felaketlerle ilgili eğitim aldığını açıkladı. Temmuz ayı sonunda MEB AKUB’un 10 bin kişilik kurtarma ekibine sahip olacağını ifade eden Tekin, “Şu anda 10 milyon öğrencimiz su tüketimi ve çevre duyarlılığı konularında eğitim almaya devam ediyor. Bu gelişmeler bizi mutlu ediyor. Katkılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bakan Tekin, konuşmanın ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MEB Bakanı Çevre Gününde Genç Gönüllülere Destek Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin