1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MEB’den Yeni Müfredat: Mümtaz Şahsiyetlerle Milli Değerler Yükseliyor

MEB’den Yeni Müfredat: Mümtaz Şahsiyetlerle Milli Değerler Yükseliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni müfredat ile milli bir şahsiyet inşa edilmesi hedefleniyor. Bu yeni müfredat sayesinde ahlaklı, erdemli, milleti ve insanlık için iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş bireyler yetiştirilmesi amaçlanıyor. MEB, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik hazırladığı eğitim programıyla toplum tarafından kabul görmüş ve değerler eğitimi açısından öğrencilere rol modeli olacak mümtaz şahsiyetlerin tanıtımını sağlayacak.

“Mümtaz Şahsiyetler” uygulaması ile ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip kişilerin ve örnek şahsiyetlerin gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor. Bu kapsamda, Şemsi Sivasi, Şeyh Şabanı Veli, Seyit Onbaşı, Nene Hatun, Mevlana, Yunus Emre gibi önemli figürlerin öğrencilere tanıtılması ve onların hikayelerinin paylaşılması sağlanacak. Ayrıca, yerel hikayeler, masallar ve diğer anlatılar öğrencilerle buluşturularak kök değerlerin öğretilmesi hedefleniyor. Bu sayede Türkçenin zenginlikleri de keşfedilmiş olacak.

Ayrıca, kök değerlerle ilgili ortak hikayeler yazılacak ve bu hikayeler drama ve canlandırma çalışmalarıyla öğrencilere aktarılacak. Böylelikle öğrencilerin bu değerleri daha iyi özümsemesi sağlanacak. Gelecek nesillerin milli ve manevi değerlerimizi yaşatma konusunda daha bilinçli olmaları için bu tür uygulamaların önemli olduğu vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MEB’den Yeni Müfredat: Mümtaz Şahsiyetlerle Milli Değerler Yükseliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin