1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Meclis Araştırma Komisyonu Kuruldu: Yenidoğan Çetesiyle Gündeme Gelen Özel Sağlık Kuruluşlarıyla İlgili Şok İddianame İnceleme!

Meclis Araştırma Komisyonu Kuruldu: Yenidoğan Çetesiyle Gündeme Gelen Özel Sağlık Kuruluşlarıyla İlgili Şok İddianame İnceleme!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis Araştırma Komisyonu, özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştırmak üzere kuruldu. İstanbul’da bazı özel hastanelerde yaşanan olayda 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasıyla soruşturma başlatılırken, iddianamede suçlamalar yer aldı. Şüpheliler hakkında toplamda 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası istenirken, sahtecilik ve örgüt kurma gibi suçlamalar da bulunuyor. Sağlık Bakanlığı Müfettişliğince hazırlanan raporda yenidoğan ünitelerindeki tıbbi eksiklikler vurgulanırken, telefon kayıtlarında da çarpıcı bilgilere yer verildi. Ailelerin ifadelerine göre dehşet veren olayda, bebeklerin ölümlerinin nasıl gerçekleştiği anlatıldı. İddianamede, şüpheliler arasında yapılan telefon görüşmelerine de detaylı olarak yer verildi. Sağlık Bakanı Memişoğlu ise bu durumun cezasız kalmayacağını belirterek açıklama yaptı. İddianame Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirilecekken, savcının tehdit edilmesiyle ilgili ayrı bir soruşturma da bulunuyor. 19 hastane ve sağlık kuruluşunun da sorumluluğu incelemeye alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meclis Araştırma Komisyonu Kuruldu: Yenidoğan Çetesiyle Gündeme Gelen Özel Sağlık Kuruluşlarıyla İlgili Şok İddianame İnceleme!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin