30 Nisan Salı günü başlayacak olan Genel Kurul, enerji alanında düzenlemeler içeren bir kanun teklifini görüşmeye devam edecek. Bu teklife göre, Türkiye’de yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gazın sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanmasına olanak tanınacak. Enerji verimliliğini artırmak amacıyla hazırlanan projeler ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenecek. Projelerin bedellerinin en fazla yüzde 30’u oranında destek verilecek ve 15 milyon lirayı geçmeyecek.
Ayrıca, içme-kullanma suyu temin edilen rezervuarlar, sulak alanlar ile denizler, baraj gölleri, suni göller ve tabii göller gibi alanlar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak ilan edilen bölgeler olacak. Bu alanlarda imar planı yapılmaksızın yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek. Aynı zamanda, olağanüstü hal kararı alınan ya da genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, elektrik hizmetlerinin kesintisiz olarak karşılanabilmesi için geçici süreli elektrik enerjisi talepleri belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde karşılanacak.
Ayrıca, Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’da çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri dinlenecek. Türkiye Güreş Federasyonu, Afşin Belediye Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Mardin Valiliği, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi kurumların temsilcileri komisyonda bilgi verecek.
TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu da toplanacak ve enerji, çalışma sosyal güvenlik ile çevre ve iklim değişikliği bakanlıklarının yetkilileri komisyona bilgi verecek. Ayrıca, haftanın belirli günlerinde Meclis’te bulunan siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleşecek. Bu toplantılarda siyasi partilerin güncel konular hakkındaki görüşleri ve değerlendirmeleri dile getirilecektir.