1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Mehmet Şimşek’ten PKK’yı hedef alan açıklama: “Bahçeli’nin çıkışına tesadüf değil”

Mehmet Şimşek’ten PKK’yı hedef alan açıklama: “Bahçeli’nin çıkışına tesadüf değil”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı ‘Mehmet Şimşek’, ABD’de düzenlenen bir etkinlikte TUSAŞ saldırısına dair, Bahçeli’nin Öcalan çıkışından sonra olmasının tesadüf olmadığını vurgulayarak, “Bu, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ve bazı çevrelerin birlik ve barış istemediğini gösteriyor” dedi.

Şimşek, Brookings Enstitüsü’nde düzenlenen etkinlikte, Türkiye’nin ekonomik görünümüne ilişkin detaylı bir sunum yaptı. Sunumun ana konusu Türkiye ekonomisi ve Türkiye’nin uluslararası ilişkileri olurken, Bakan Şimşek neden Türkiye’ye yatırım yapılması gerektiğini anlattı.

“TUSAŞ saldırısı tesadüf değil”

Türkiye’nin yatırım konusundaki avantajlarına değinen Şimşek, ülkenin 90 milyona yaklaşan nüfusu ve 15 bin dolarlık kişi başına geliriyle büyük bir ekonomi olduğuna dikkati çekti. Şimşek, ülkenin büyüme performansının gelişmekte olan ekonomiler arasındaki emsallerinin çok üzerinde olduğunu belirterek, “Sadece büyük bir ekonomi değiliz, aynı zamanda hızlı büyüyoruz” dedi.

Ülkenin güçlü ve nitelikli bir iş gücü piyasasına sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, her yıl 1 milyonu aşkın kalifiye iş gücünün üniversite ve meslek okullarından mezun olduğunun altını çizdi. Ülkede güçlü bir üretim kültürü olduğuna da dikkati çeken Şimşek, “Peki, neden bazı gelişmiş ekonomiler kadar zengin değiliz? Çünkü hala katma değer zincirinde yukarı çıkamadık. Bu, üzerinde çalışmamız gereken bir konu. Orta yüksek ve yüksek katma değerli ürünler üretmek için yapısal reformlara hız kazandıracağız” diye konuştu.

Sunumunun ardından soruları yanıtlayan Şimşek, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan’daki yerleşkesine yönelik terör saldırısına ilişkin soru üzerine, Ankara saldırısının Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından hemen sonra gelmesinin “tesadüf” olmadığını belirterek, “Bu, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ve bazı çevrelerin birlik ve barış istemediğini gösteriyor” dedi.

Jamaikalı Marksist bir babayla, Hint kanser araştırmacısı bir annenin kızı Kamala Harris kimdir? başlıklı haber ise daha detaylı bilgi almak için [buraya](https://youtu.be/GWIwQ3vEV4Y) tıklayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mehmet Şimşek’ten PKK’yı hedef alan açıklama: “Bahçeli’nin çıkışına tesadüf değil”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin