1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Meksika’da Öğretmenler Benzin İstasyonlarını İşgal Ederek Vatandaşlara Bedava Yakıt Dağıttı

Meksika’da Öğretmenler Benzin İstasyonlarını İşgal Ederek Vatandaşlara Bedava Yakıt Dağıttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meksika’da eğitim sektöründeki taleplerine olumlu yanıt alamayan hükümete karşı eylem yapan öğretmenler, protestolarını sürdürmeye devam ediyor. Ulusal Eğitim Çalışanları Koordinatörlüğü’ne bağlı olan öğretmenler, eğitim reformu ve bir yasa değişikliği talepleriyle hükümeti baskı altına almak için çeşitli eylemler düzenliyor. Bu eylemlerden biri de Chiapas bölgesi ve başkent Ciudad de Mexico’da gerçekleşti ve en az 12 benzin istasyonunun işgal edilmesiyle sonuçlandı.

Eylemciler, benzin istasyonu sahipleriyle anlaşarak sürücülere ücretsiz akaryakıt dağıttılar. Bu eylemle birlikte birçok vatandaş, araçlarını bedavaya doldurmak için benzin istasyonlarına yoğun ilgi gösterdi. Sendikanın yaptığı açıklamaya göre, eylem barışçıl bir şekilde gerçekleştirildi ve en az 12 benzin istasyonunda ücretsiz akaryakıt dağıtıldı.

Diğer yandan, başkent Ciudad de Mexico’da bir grup öğretmen, bazı metro hatlarında kontrolü ele geçirerek toplu taşımayı aksattı. Öğretmenler, sosyal yardımların artırılmasını, kariyer belirleme sisteminin değişmesini, emekli sandığının yeniden yürürlüğe girmesini ve emekli maaş artışlarının asgari ücret üzerinden yapılmasını talep ediyor. Bu talepleri duyurabilmek için 15 Mayıs’tan bu yana ülkenin çeşitli meydanlarında oturma eylemleri gerçekleştiriyorlar.

Anadolu Ajansı (AA) kaynaklı habere göre, Meksika’daki öğretmenlerin eylemi devam ederken, hükümetin bu taleplere nasıl yanıt vereceği ve eylemlerin nasıl bir sonuç doğuracağı merak konusu. Öğretmenlerin hükümete karşı kararlı tutumları ve halkın da destek vermesiyle birlikte, eylemlerin etkisi ve sonucu da belirsizliğini koruyor. Meksika’da eğitim sektöründeki taleplerin nasıl karşılanacağı ve öğretmenlerin hükümetle yaşadığı gerginliklerin nasıl sonuçlanacağı yakından takip ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meksika’da Öğretmenler Benzin İstasyonlarını İşgal Ederek Vatandaşlara Bedava Yakıt Dağıttı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin