1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Memur-Sen Konfederasyonu’na Bağlı Sendikalar Yollarda: “Haklarımızı Savunmak İçin Yürüyoruz, Neden Yalnızız?”

Memur-Sen Konfederasyonu’na Bağlı Sendikalar Yollarda: “Haklarımızı Savunmak İçin Yürüyoruz, Neden Yalnızız?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Enerji-Bir Sen, Ulaştırma Memur-Sen ve Büro Memur-Sen üyeleri, memur haklarını kısmaya yönelik tasarruf önlemlerinin iptali için 3 gündür eylemde. Diğer 8 sendika ise eylemcilere destek vermek için Bolu’dan Ankara’ya yürüyen üyeleri adeta yalnız bıraktı.

Protesto kapsamında 3 sendikanın yönetici ve üyeleri, yaklaşık 20 kişiyle günde 20 kilometre yol yürüyor. Kalp rahatsızlığına rağmen Bolu’dan Ankara’ya 185 kilometrelik yolu 3 gündür yürüyen Enerji Bir-Sen Başkanı ve Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, “Tasarruf denilerek hepimizin servisi kaldırılıyor, hepimizin mesaisi kesiliyor. Geçtim diğer sendikaları kendi arkadaşlarımız niçin bize destek vermiyor anlayamıyorum” açıklamasında bulundu.

Tonbul, “Günlerce söyledik, bakanlık önünde eylem yaptık dinleyen olmadı. Sonunda sesimizi duyurmak için yollara düştük” şeklinde konuştu.

“Günlerce söyledik, bakanlık önünde eylem yaptık dinleyen olmadı. En sonunda sesimizi duyurmak için yollara düştük” ifadelerini kullanan Tonbul, “Bu uluslararası sözleşmelere, Anayasaya ve kanuna aykırı. Günlerce söyledik, bakanlık önünde eylem yaptık dinleyen olmadı. En sonunda sesimizi duyurmak için yollara düştük” diye konuştu.

Tüm memurların hakları için eylem yaptıkları halde ne Memur-Sen’in 8 sendikasından ne de diğer sendikalardan destek gördüklerine dikkat çeken Tonbul, “Kazanılmış hakkımız elimizden gidiyor, kimse farkında değil mi? Hadi Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nu (KESK), Kamu-Sen’i geçtim, bizim sendikalar da sessiz. Memur hak aramada çok zayıf. Sanki üzerlerine ölü toprağı örtülmüş gibi” şeklinde konuştu.

Tonbul, daha önce aynı yolu yürüyen CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verip vermediklerine ilişkin soruya, “Kılıçdaroğlu yürüdü, destek vermedik. Çünkü onunki siyasiydi. siyaset destek istesin, gene vermem. Ak Parti istesin vermem. Aldığım haklardan sağcısı da solcusu da yararlanıyor. Kazanırsak bize üye memur da KESK’in, Kamu-Sen’in üyeleri de sendikasız memur da kazanacak” yanıtını verdi.

Kamuda tasarruf denildiğinde memurların haklarının hemen kısılmaya çalışıldığını belirten Hacı Bayram Tonbul, “Yanlış yatırım, gereksiz mal ve hizmet alımı yok mu? Önce onları kesersin. Bunlar ilk önce memurun tepesine çöküyor” dedi. Kurumlara ödenek gönderilmediği için arazi ve fazla mesailerin ödenmediğini bildiren Tonbul, “Tamam yokluk var, anladık da bunlarla mı tasarruf edeceksiniz? Tasarruf yapılacaksa yeri bellidir, tasarruf israftan edilir” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Memur-Sen Konfederasyonu’na Bağlı Sendikalar Yollarda: “Haklarımızı Savunmak İçin Yürüyoruz, Neden Yalnızız?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin