1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Memur-Sen’in Kafası Karıştı: Yeni Düzenleme İle Birlikte Baraj Kalktı!

Memur-Sen’in Kafası Karıştı: Yeni Düzenleme İle Birlikte Baraj Kalktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Örgütlenmedeki engel kalktığı için yeni düzenlemeyi CHP de destekledi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, memurlar arasında eşitliğin sağlandığını belirtti. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen yasa, memurları tazminat alabilmek için yüzde 2’lik bir barajı aşan sendikalara üye olmaya zorluyordu. Bu düzenleme sonucunda, baraj sorunu olmayan sendikaların üye sayısında artış yaşanırken küçük sendikalarda üye kaybı yaşandı.

Anayasa Mahkemesi’nin yasa iptal kararının ardından AKP, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen vergi paketine yüzde 2 olan barajı yüzde 1’e düşüren bir madde ekledi. Vergi paketi görüşülürken AKP, toplu sözleşme tazminatıyla ilgili maddeyi önerge ile tümden kaldırdı. Böylece, toplu sözleşme ikramiyesi artık 707 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucunda belirlenecek ve tüm sendikalı memurlara ödenecek. Bu tutar, yıl sonuna kadar 642 TL olarak uygulanacak ve yeni yılda memur zammıyla aynı oranda artacak.

Memur-Sen, sendika tazminatıyla ilgili yapılan değişikliklere verilen tepkiler karşısında şaşkın bir durumda kaldı. Her değişiklikte iktidara teşekkür etmesiyle dikkat çeken Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, CHP’ye eleştiri yöneltirken AKP’ye teşekkür etmek durumunda kaldı.

Son dakika gelişmeleri ve sendika tazminatıyla ilgili yapılan değişiklikler kamuoyunda merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Memur-Sen’in Kafası Karıştı: Yeni Düzenleme İle Birlikte Baraj Kalktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin