1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meral Akşener’den Şok Açıklama: “Gazetecilik Mesleği Yozlaştırıldı!”

Meral Akşener’den Şok Açıklama: “Gazetecilik Mesleği Yozlaştırıldı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti’nin eski Genel Başkanı Meral Akşener, 5 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından, sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak gündemdeki iddialara cevap verdi.

Akşener açıklamasında, demokrasinin işleyişi için basın özgürlüğünün yanı sıra gazetecilerin doğru ve sağlıklı bilgiyi aktarma sorumluluğuna vurgu yaptı. Gazeteciliğin doğru, tarafsız ve sorumlu şekilde yapılması gerektiğini belirten Akşener, son zamanlarda gazetecilik mesleğinin bazı isimler tarafından yozlaştırıldığını ifade etti.

Başkan Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası ortaya atılan iddialara da değinen Akşener, 11 Haziran’da Sözcü Televizyonu’nda yayınlanan ‘Aklın Yolu’ programındaki İsmail Saymaz’ın açıklamalarını eleştirdi. Saymaz’ın iddialarının gerçek dışı olduğunu belirten Akşener, herhangi bir iş adamı adına yargıya müdahale etmediğini ve bu tür iddiaların toplumu yanılttığını dile getirdi.

Ayrıca gazeteci İsmail Saymaz’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımların da gerçek dışı olduğunu belirten Akşener, herhangi bir ofisi olmadığını ve bu tür iddiaların sadece dedikodu olduğunu vurguladı. Akşener, bu tür yanlış bilgilerin önüne geçmek için hukuki yollara başvuracağını ifade etti.

Son olarak, hakkında dolaşan yanlış bilgilerin düzeltilmesi ve toplumun gerçekleri öğrenmesi amacıyla bu açıklamanın tekziben olarak yayınlanmasını talep etti. Akşener, gazetecilerin tarafsız, dürüst ve sorumlu bir şekilde habercilik yapmalarını ve mesleğin itibarını korumalarını beklediğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meral Akşener’den Şok Açıklama: “Gazetecilik Mesleği Yozlaştırıldı!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin