1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mersin ve Adana’da Kuvvetli Sağanak Uyarısı!

Mersin ve Adana’da Kuvvetli Sağanak Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Doğu Akdeniz’de bugün öğleden sonra Mersin’in doğusunun iç kesimleri ile Adana’nın kuzey ve doğu, Osmaniye’nin kuzey ve Kahramanmaraş’ın güney batı ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Bu yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riskine karşı vatandaşları uyarıyor. Bu nedenle, halkın dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtiliyor.

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde de gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların dikkatli olmaları ve ani olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguluyor.

Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların bu olumsuz hava koşullarına karşı önlem almaları, ekili alanlarını ve hayvanlarını korumaları gerekiyor. Ayrıca, sürücülerin yağışlar nedeniyle oluşabilecek yol durumlarına karşı dikkatli olmaları ve emniyetli bir şekilde seyahat etmeleri önem taşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahminlerini yakından takip etmeyi ve güncel bilgilere göre hareket etmeyi öneriyor. Ayrıca, yetkililerden gelebilecek uyarıları dikkate alarak gereken tedbirleri almak da önemli.

Hava durumunun hızla değişebileceği ve ani yağışların etkili olabileceği bugünlerde, vatandaşların dikkatli olması, ani olumsuzluklara karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Yağışlı havalarda dışarıda olunmaması, açık alanlardan uzak durulması ve mümkünse evde kalınması da önerilen önlemler arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mersin ve Adana’da Kuvvetli Sağanak Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin