1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Mersin’de CHP’li Belediye Başkanı Bayrak Tartışmasıyla Gündemde

Mersin’de CHP’li Belediye Başkanı Bayrak Tartışmasıyla Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’in Silifke ilçesinde CHP’li Silifke Belediyesi, ilçede MHP’li yönetim döneminde Atatürk Köprüsü girişine ‘Türk Bayrağı’ adı verilerek yapılan anıtı kaldırdı. Bu kararın ardından Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, AKP ve MHP’ye yakın medya organları ve sosyal medya hesapları tarafından eleştirilere maruz kaldı.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, konuyla ilgili provokatif iddia ve ithamların artması üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Turgut, video ile yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Değerli vatandaşlarım, bilindiği üzere, Anayasamızın 3’üncü maddesinde de belirtildiği gibi bayrağımızın atalarımızın döktüğü kanı temsil eden kırmızı zemin üzerine beyaz ay ve yıldızdan oluşur. Atatürk Köprüsü’ne daha önce yapılmış olan totemde hilallerin beyaz yerine kırmızı olarak renklendirildiğini gördük. O bölgede bayrağımızın gerçek haliyle yaşatılması için yapılan çalışmalar farklı yönlere çekilmeye çalışıldı. Mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrak sevgisi hiçbir şekilde sorgulanamaz. Kamuoyuna duyurulur.”

CHP İletişim hesabından yapılan açıklamada da “MHP’li belediye bayrağımıza özen göstermediği için Ay-Yıldızlı anıtı söktük ve yerine yenisini yapıyoruz. Önemli not: Bayrağımızdaki ay-yıldız beyaz, zemin kırmızıdır. Bilmeyenlere duyurulur…” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mersin’de CHP’li Belediye Başkanı Bayrak Tartışmasıyla Gündemde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin