1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mersin’de Deniz ve Güneş Festivali Coşkusu

Mersin’de Deniz ve Güneş Festivali Coşkusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında Taşkıran sahiline gelen vatandaşlar, Akdeniz Bölge Komutanlığına bağlı askerlerin deniz yüzeyine 1 kilometrelik Türk bayrağını taşıdığı etkinlikte bir araya geldi. Vali, beraberindeki heyetle birlikte Pompeipolis sahilinde helikopter ve gemi eşliğinde gerçekleşen flyboard gösterilerini izledi. Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada Mezitli ilçesindeki Soli Pompeopolis Antik Kenti’nin dünyanın en eski antik kentlerinden biri olduğunu vurguladı. Aynı zamanda dünyanın en eski limanlarından birine ev sahipliği yaptığını belirtti ve bu yıl Kabotaj Bayramı’nı kutlamak için Deniz ve Güneş Festivali düzenlediklerini ifade etti.

Türkiye’nin deniz kıyısı 8 bin 333 kilometre uzunluğunda olan Pehlivan, bunun 321 kilometrelik kısmının Mersin’de bulunduğunu açıkladı. Mersin’in sahil şehri olması nedeniyle denizle bütünleşik bir yaşam sunduğunu söyleyen Pehlivan, etkinliklerle Kabotaj Bayramı’nı kutlayarak denizle ilgili konulara dikkat çekmenin önemine değindi. Aynı zamanda havaalanının açılışıyla birlikte turizm sektöründe hareketlilik yaşanacağını ve Mersin’in her alanda gelişmeye devam edeceğini belirtti.

Akdeniz Bölge Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopter ve gemilerin sunduğu gösterilerin ardından etkinlik sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mersin’de Deniz ve Güneş Festivali Coşkusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin