1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Metair Akü Holding Türkiye’den Çekiliyor!

Metair Akü Holding Türkiye’den Çekiliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Afrikalı Metair Akü Holding Anonim Şirketi, 2013 yılının sonlarında Türkiye pazarına adımını attı ve Mutlu Akü’nün yüzde 75’ini 175 milyon dolara satın aldı. Ancak, 11 yılın ardından şirket Türkiye’den çekilme kararı aldı. Türkiye’deki varlıklarını yaklaşık 200 milyon dolara satmayı planlayan Metair’in çekilme sebebi olarak yüksek enflasyon gösterildi.

Geçen yıl sonu itibarıyla Metair Türkiye’nin net varlıkları 2,9 milyar Rand seviyesinde değerlendirilirken, şirketin atfedilebilir zararı 70,6 milyon Rand olarak gerçekleşti. Metair’in Türkiye’den çekilme kararında yüksek enflasyonun etkili olduğu belirtiliyor. Haberin detaylarına göre, Metair Mutlu Akü’deki hisselerini ABD’li Quexco şirketine devredecek.

Metair’in Türkiye’den çekilme kararı, 11 yıllık süreçte ardında bıraktığı izleri gözler önüne seriyor. Şirketin Türkiye’deki varlıkları ve zararı, Türkiye’deki ekonomik koşulların zorluğunu yansıtıyor. Yüksek enflasyonun şirketin karlılığını olumsuz etkilediği ve Türkiye’de iş yapmanın güçlüklerine işaret ediyor.

Metair’in Mutlu Akü’deki hisselerini ABD’li Quexco şirketine devretme kararı, Türkiye pazarındaki değişimin bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Şirketin bir dönem Türkiye’deki yatırımlarıyla büyüme hedeflediği ancak ekonomik koşulların zorluğu nedeniyle çekilme kararı aldığı görülüyor. Bu durum, Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için ne kadar cazip olup olmadığı konusunda da düşündürücü.

Metair’in Türkiye pazarından çekilme kararı, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumu da gözler önüne seriyor. Yüksek enflasyonun şirketlerin karlılığını olumsuz etkilemesi ve yabancı yatırımcıların çekilme kararı alması, ülke ekonomisinin önündeki zorlukları gösteriyor. Türkiye’nin ekonomik istikrarını sağlaması ve yabancı yatırımcıların güvenini kazanması için reformlara ihtiyacı olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Metair Akü Holding Türkiye’den Çekiliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin