1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Kuvvetli Yağış Uyarısı: İşte Detaylar!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Kuvvetli Yağış Uyarısı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son verilere göre Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege’nin kuzeyi, Isparta dışında Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını bildirdi. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışların, Marmara’nın kuzeyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yerel kuvvetli olması beklendiği için yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Eylül 2024 tarihine dair hava durumu tahminlerini yayınladı. Buna göre, Marmara Bölgesi parçalı ve çok bulutlu olacak, kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Rüzgarın yarın Marmara’nın Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesinde, Edirne’nin 18°C ile 31°C arasında, İstanbul’un 20°C ile 27°C arasında, Kırklareli’nin 18°C ile 29°C arasında ve Kocaeli’nin 21°C ile 27°C arasında seyredeceği tahmin ediliyor. Ege Bölgesinde ise Az bulutlu hava görülecek.

Akdeniz Bölgesinde ise Parçalı bulutlu bir hava olacak ve yağışların öğle saatlerinden sonra Isparta dışında Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
– Adana’nın hava sıcaklığı 25°C ila 35°C arasında,
– Antalya’nın hava sıcaklığı 26°C ila 33°C arasında,
– Hatay’ın hava sıcaklığı 24°C ila 33°C arasında seyredecek.

İç Anadolu Bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava görülecek. Ankara’nın hava sıcaklığı 17°C ile 28°C arasında, Eskişehir’in hava sıcaklığı 16°C ile 25°C arasında ve Konya’nın hava sıcaklığı 17°C ile 29°C arasında seyredecek.

Batı Karadeniz Bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Bolu’nun hava sıcaklığı 14°C ile 24°C arasında, Düzce’nin hava sıcaklığı 19°C ile 27°C arasında ve Sinop’un hava sıcaklığı 19°C ile 29°C arasında olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Samsun’un hava sıcaklığı 21°C ile 29°C arasında, Trabzon’un hava sıcaklığı 21°C ile 27°C arasında ve Artvin’in hava sıcaklığı 18°C ile 28°C arasında seyredecek.

Doğu Anadolu Bölgesinde parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. Erzurum’un hava sıcaklığı 10°C ile 23°C arasında, Kars’ın hava sıcaklığı 7°C ile 24°C arasında ve Van’ın hava sıcaklığı 11°C ile 27°C arasında seyredecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Diyarbakır’ın hava sıcaklığı 19°C ile 35°C arasında, Gaziantep’in hava sıcaklığı 21°C ile 34°C arasında ve Şanlıurfa’nın hava sıcaklığı 24°C ile 35°C arasında olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Kuvvetli Yağış Uyarısı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin