1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Son Hava Durumu Tahminleri! Yağışlı ve Rüzgarlı Hava Devam Edecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Son Hava Durumu Tahminleri! Yağışlı ve Rüzgarlı Hava Devam Edecek mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini güncelledi. Bugün yurdun kuzeydoğusunda yağışlı ve rüzgarlı hava bekleniyor ancak haftanın ilerleyen günlerinde yağışların azalması bekleniyor.

Pazartesi günü, ülkenin büyük kısmında açık bir hava hakim olacak. Özellikle güneşin etkisiyle öğlen saatlerinde hava sıcaklıklarının yüksek hissedilmesi bekleniyor. Batı ve güney kıyıları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının 40 derece civarına ulaşması tahmin ediliyor.

Salı günü, yurda kuzeybatıdan giriş yapacak olan yağışlı hava nedeniyle yağışlar bekleniyor. İstanbul çevresinde bulutlanma ve kısa süreli hava düşüşleri olabileceği belirtiliyor. Yağışların çarşamba günü yurdu terk ederek etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında hafta boyunca önemli bir düşüş yaşanmayacak, mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Sıcaklık, özellikle batı ve güney kıyıları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 40 dereceyi aşabilir.

Bugün, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkenin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun’un doğu ilçeleri, Ordu, Tokat, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir.

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olabileceği uyarısı yapılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların bu bölgelerde meydana gelebilecek yağışlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Son Hava Durumu Tahminleri! Yağışlı ve Rüzgarlı Hava Devam Edecek mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin