1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji: Ülkede yağışlı hava devam ediyor!

Meteoroloji: Ülkede yağışlı hava devam ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenirken, Marmara (Çanakkale’nin batı kesimleri hariç), Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz, Kütahya, Konya, Çankırı, Ordu, Kars, Ardahan çevreleri, Samsun’un iç kesimleri ile Hatay kıyılarında yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde az bulutlu ve açık hava öngörülüyor.

Hava sıcaklığında belirgin bir değişiklik beklenmezken mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli olacak, güney kesimlerde ise güney ve batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara’nın kuzeyinde ve Batı Karadeniz üzerinde bulunan alçak basınç merkezinin İstanbul’a 4-5 gün boyunca gök gürültülü yerel sağanak yağışlar getireceğini belirtiyor ve halkı ani su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

İstanbul’da öğle saatlerinde yağışlı bir hava beklenirken sıcaklığın 30 derece olması öngörülüyor. İzmir’de 33, Antalya’da 31 ve Ankara’da 31 derece sıcaklık bekleniyor. Akom’un son değerlendirmelerine göre İstanbul’un batısında gök gürültülü sağanak yağmurun etkisini sürdüreceği, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği bildiriliyor.

Doğu Akdeniz, Adana, Kastamonu, Kahramanmaraş ve Osmaniye için gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat çekilirken, ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde parçalı ve bulutlu havanın etkili olması beklenirken, yerel olarak sağanak yağışlar yaşanması öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri çerçevesinde seyredeceği tahmin ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji: Ülkede yağışlı hava devam ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin