1. Haberler
  2. Ankara
  3. Meteoroloji Uyardı: İşte Yarından İtibaren Beklenen 45 Derece Sıcaklık!

Meteoroloji Uyardı: İşte Yarından İtibaren Beklenen 45 Derece Sıcaklık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinden 8 ila 12 derece yüksek olacağı öngörülüyor. Bazı illerde ise termometrelerin 45 dereceye kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Son meteorolojik analizlere göre, hava sıcaklıklarının bugünden itibaren batı bölgelerden başlayarak artacağı ve çarşamba, perşembe ve cuma günlerinde Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde mevsim normallerinden 8 ila 12 derece, diğer bölgelerde ise 4 ila 8 derece yüksek seyredeceği tahmin ediliyor. Genel olarak ülke genelinde sıcaklık 30 derecenin üzerine çıkacak.

Sıcaklıkların Ankara’da 36, İstanbul’da 34, Antalya’da 45, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da ise 36 ile 40 derece arasında seyretmesi bekleniyor. Ege Bölgesi’nde ise İzmir 40, Muğla 41, Manisa 43, Denizli 43, Balıkesir 41 ve Aydın 45 dereceyi görebilecek. Güney illerinde ise sıcaklıklar 40 derecenin üzerinde olacak. Adana’da 42, Hatay’da 40, Kahramanmaraş’ta 42, Osmaniye’de 43, Kilis’te ise 41 dereceye kadar çıkması öngörülüyor.

Yüksek sıcaklıkların 16 Haziran’a kadar devam etmesi beklenirken, önümüzdeki hafta başında bölgesel olarak yağışların başlayarak sıcaklıkların mevsim normallerine dönmesi tahmin ediliyor. Uzmanlar, özellikle kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar ve çocuklar gibi risk grubundaki vatandaşları günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında açık alanda bulunmamaları konusunda uyarıyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Uyardı: İşte Yarından İtibaren Beklenen 45 Derece Sıcaklık!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin