1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli Sağanak Yağışlar Geliyor!

Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli Sağanak Yağışlar Geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) güncel hava durumu tahminlerini paylaştı ve 24 – 30 Mayıs 2024 tarihleri arasında mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışla birlikte azalacağını belirtti. Tahminlere göre, sıcaklıklar mevsim normalleri civarına, hatta yer yer altına düşebilir.

Özellikle Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta illerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği için sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu. Ayrıca, İç Anadolu’nun bazı bölgelerinde (Yozgat, Sivas, Nevşehir, Niğde, Kayseri) ile Adana, Mersin ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşım aksamaları ve yerel dolu yağışı gibi risklere karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu’da ise Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Bu bölgelerde de sel, su baskını, yıldırım, ulaşım aksamaları, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi risklerle karşı karşıya kalınabileceği uyarısında bulunuldu.

Marmara’nın doğusu (Sakarya, Bilecik, Kocaeli, Bursa), İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale), Batı Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük, Bartın, Kastamonu) ve Çorum’un batı ilçelerinde de kuvvetli yağışların olabileceği ve ani sel, su basını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi risklere karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar kapsamında, hava durumu tahminlerine dikkat edilmesi ve olumsuz hava koşullarına karşı gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir. Güvenilir kaynaklardan hava durumu ile ilgili güncel bilgilere erişmek ve meteorolojik uyarıları takip etmek, olası riskleri en aza indirmek adına önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Uyardı! Kuvvetli Sağanak Yağışlar Geliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin