1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji uyardı: Marmara’da hava sıcaklığı artacak ama sağanak yağmur da var!

Meteoroloji uyardı: Marmara’da hava sıcaklığı artacak ama sağanak yağmur da var!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji, son hava durumu haritasını yayımladı ve ilişkin uyarıları iletti. Marmara’da hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece artacağı, ancak sağanak yağmur geçişlerinin de olacağı belirtildi.

Anadolu Yakası’nda aniden bastıran sağanak yağışlar sonrasında yollar sular altında kaldı. Araçlar ilerlemekte zorluk çekerken, iş yerlerini su bastı. İETT otobüsü de, yağmur suları nedeniyle içinde mahsur kaldı.

Öğleden sonra başlayan sağanak yağışlar, Ümraniye, Ataşehir ve Sancaktepe gibi ilçelerde etkili oldu. Yollar göle dönerek araç trafiğini olumsuz etkiledi. Birçok iş yerine su girişi yaşandı ve bazı işyerlerinde maddi zararlar oluştu. Sancaktepe’de ise sağanak yağış nedeniyle İETT otobüsü su altında kaldı.

İş yerlerinden birinin sahibi olan Can Seyis, durumu “Aniden bastıran yağmur nedeniyle dükkanımızı su bastı. Kanalizasyon tıkanıklığı sebebiyle komple sular içeri doldu. Maalesef zararımız var ancak can kaybı yaşanmadı” şeklinde ifade etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre ülkemizin farklı kesimlerinde farklı hava durumları görüleceği belirtildi. Kuzey, iç ve batı kesimler parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Bazı bölgelerde ise yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Marmara’da hava sıcaklıklarında artış yaşanacak ancak diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli olması ve güney kesimlerde hafif şekilde esmeye devam etmesi bekleniyor.

Yağışların yoğun olacağı bölgeler arasında Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz ve Karadeniz kıyıları yer alıyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Meteorolojik tahminlere göre, Marmara’da parçalı ve yoğun bulutlu bir hava hakim olacak. Sabah saatlerinden sonra bölgenin doğusunda yerel yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar yaşanması bekleniyor.İstanbul’da hava sıcaklıklarının 21 derece ile 29 derece arasında olması öngörülüyor. Kırklareli, Kocaeli, İzmir ve diğer bölgelerde de benzer hava koşulları bekleniyor.

Bölgelere göre hava durumlarına baktığımızda Ege’de parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağı, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerde yerel sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Akdeniz’de de benzer hava koşulları hakim olacak.İç Anadolu’da ise parçalı ve bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra ise yerel sağanak yağışlar yaşanması öngörülüyor. Güneydoğu Anadolu’da ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Denizlerde ise fırtına beklentisi bulunmuyor. Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz ve Van Gölü’nde hava durumu ve rüzgar tahminleri verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji uyardı: Marmara’da hava sıcaklığı artacak ama sağanak yağmur da var!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin