1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji Uyarıyor: Bu Bölgelerde Fırtına ve Sel Riski!

Meteoroloji Uyarıyor: Bu Bölgelerde Fırtına ve Sel Riski!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunu yayınladı ve vatandaşların dikkat etmesi gereken bölgeler hakkında uyarıda bulundu. Doğu Karadeniz’e fırtına uyarısında bulunuldu. Bölgenin batısında, öğleden sonra başlayarak genelinde batı ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Doğu Karadeniz, Marmara, iç ve güney kesimlerde yağışların beklendiğini belirten CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük, Sinop, Samsun’da sel, taşkın ve su baskını riskinin bulunduğunu bildirdi. Sıcaklıkların ise genel olarak 3-5 derece düşeceği, ancak önümüzdeki günlerde Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz ve iç Anadolu’da 5-8 derece artması bekleniyor.
İstanbul’da hafta içi hava sıcaklığının 27 dereceye kadar çıkması, Ankara’da 26 derece olması öngörülüyor. Sinop ve Samsun’da kuvvetli yağışlar beklendiğinden sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.
Batı Karadeniz’de kuvvetli yağışlar bekleniyor ve olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor. Bölgenin genelinde gece ve sabah saatlerinde sis ve pus bekleniyor. Hava sıcaklığının iç kesimlerde artması, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporuna göre, ülkemizin geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Sivas, Yozgat, Sinop, Zonguldak, Artvin, Iğdır, Van, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Kars ve Bingöl çevrelerinde yerel yağışlar olacak. Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de sis ve pus bekleniyor. Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli yağışların olabileceği uyarısında bulunuldu.
Diğer bölgelerde de hava durumu tahminleri ve uyarılar yapıldı. Yapılması gerekli tedbirler konusunda vatandaşlar uyarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Uyarıyor: Bu Bölgelerde Fırtına ve Sel Riski!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin