1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji Uyarıyor! Ülkemizin Kuzeyi ve Doğusu Bugün Bu Duruma Dikkat!

Meteoroloji Uyarıyor! Ülkemizin Kuzeyi ve Doğusu Bugün Bu Duruma Dikkat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava beklenirken Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü yağışlar olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Trabzon, Rize ve Artvin’in kuzeyinde şiddetli yağışların görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis olacağı belirtiliyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmeyip mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli olacağı ve yurdun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif esmesi beklenirken Doğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli kuzeybatı rüzgarlarının olabileceği belirtiliyor.

Yağışların özellikle Doğu Karadeniz kıyılarında şiddetli olabileceği uyarısında bulunulurken ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanmaktadır. Aynı şekilde Doğu Anadolu’nun doğusunda Lodos etkisiyle kuvvetli rüzgarlar olabileceği uyarısında bulunuluyor.

Hava durumu raporlarına göre Marmara bölgesinde az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinde parçalı bulutlu hava beklenmektedir. Edirne, Istanbul, Kırklareli ve Kocaeli bölgerinde parçalı ve az bulutlu hava tahmin edilirken sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda pus ve sis olabileceği belirtiliyor.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak. Özellikle Denizli ve İzmir’de güneşli ve az bulutlu bir hava olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu bölgelerinde az bulutlu hava hakim olurken hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtilmektedir.

Batı Karadeniz’de parçalı ve az bulutlu hava beklenirken Karadeniz’in iç kesimleri ve Orta Doğu Karadeniz’de yağışlı hava ve puslu sisli hava ortamı hüküm süreceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken yoğun yağışlar ve fırtınamsı rüzgarlar görülebileceği uyarısı yapılıyor.

Denizlerde de Van Gölü’nde fırtınamsı rüzgarların olabileceği belirtiliyor. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların mevsim normallerine uygun giyinmeleri ve yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Uyarıyor! Ülkemizin Kuzeyi ve Doğusu Bugün Bu Duruma Dikkat!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin