1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji uyarıyor: Yağışlar geniş bir alana yayılacak, İstanbul’a da etkisi olacak!

Meteoroloji uyarıyor: Yağışlar geniş bir alana yayılacak, İstanbul’a da etkisi olacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurdun kuzeybatısında, İstanbul ve çevresinde başlayan yağışlar Meteoroloji’nin uyarılarına göre ülkenin büyük kısmına yayılacak. Batı bölgelerdeki gök gürültülü sağanak yağışların, bugün öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya’nın iç kesimleri ve Eskişehir’in güneyinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Ankara için de uyarı geldi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinde Ankara’da yerel kuvvetli olması beklenmekte. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

Doğu Akdeniz’de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Osmaniye çevreleri ile Adana’nın kuzey ve doğu, Kahramanmaraş’ın güneybatı ve Hatay’ın kuzey kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul’da da önlem alınması gerekiyor. Meteoroloji tarafından yayınlanan uyarıya göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün akşama kadar kuvvetli olması bekleniyor. İstanbul’un kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde yerel kuvvetli sağanak yağışın görülmesi beklenmekte. Bu durumda ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

Meteoroloji uyarılarına dikkat edilerek gereken önlemlerin alınması, özellikle yağışların etkili olduğu bölgelerde yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçebilir. Yurt genelinde hava durumunun takip edilerek, tedbirli olunması önemli. Özellikle ani sel, su baskını gibi durumlar için gerekli hazırlıkların yapılması gerekmekte. Bu şekilde, olası olumsuz durumların etkisi minimize edilerek, can ve mal kaybı önlenmiş olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji uyarıyor: Yağışlar geniş bir alana yayılacak, İstanbul’a da etkisi olacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin