1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji: Yağışlı Geçecek!

Meteoroloji: Yağışlı Geçecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Meteoroloji’nin yeni hava durumu raporuna göre Türkiye genelinde sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıklar güney ve batı bölgelerinde 2 ila 4 derece düşecek. Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olacağını belirtti. Bursa Uludağ’da gece saatlerinde başlayan sağanak yağmurun sabahın erken saatlerinde kar yağışına dönüştüğü bildirildi. Oteller bölgesine 14 kilogram kar yağdı ve bölge beyaza büründü. Düzce’de ani başlayan yağmur doluya dönüştü ve ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı kenti beyaza bürüdü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Karadeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Güney ve batı kesimlerde sıcaklıklar 2 ila 4 derece düşerken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji haritası güncellenerek Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yarın akşamına kadar karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. 23 ilde sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı: Adana, Artvin, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kayseri, Kahramanmaraş, Mardin, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Batman, Şırnak.

Uludağ’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı oteller bölgesini beyaza bürürken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre metrekareye 14 kilogram kar yağdı. Dolu yağışı nedeniyle Düzce beyaza büründü, araçlarda arızalar ve trafik kazaları meydana geldi.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye’de bugün kuvvetli yağışların yaşanabileceğini belirtti. Sıcaklıkların 2-3 derece düşeceğini ve Pazar gününden itibaren iç kesimlerde zirai don hadisesi beklendiğini ifade etti. Gece sıcaklığının altının düşeceği Marmara, İç Ege ve İç Anadolu bölgelerinde hafta başında yağışın doğuya çekileceği ve sıcaklıkların artacağını bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji: Yağışlı Geçecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin