1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji yeni hava durumu haritasını yayımladı, İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji yeni hava durumu haritasını yayımladı, İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu haritasını yayınladı ve uyarılarda bulundu. Ülke genelinde parçalı bulutlu hava hakim olacak. Sağanak yağışlar özellikle Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Ankara, Kayseri, Niğde, Nevşehir çevrelerinde yerel olarak görülecek. Bazı bölgelerde yağışların kuvvetli olabileceği uyarısında bulunuldu. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, genellikle mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz kıyılarında ise güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Ancak Marmara’nın güneybatısı, İç Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) olabileceği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji, Adana, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale ve Karabük için sarı uyarı, ayrıca Kastamonu, Ordu, Samsun, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Sinop için turuncu uyarı verdi. Ayrıca Erzurum, Kars ve Ardahan için de sarı uyarı verilirken, Kastamonu, Ordu, Samsun, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Sinop için tekrar turuncu uyarı yapıldı.

İstanbul’da sağanak yağışlar hafta sonuna kadar devam edecek. Akşamları kentte yerel gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek ve sıcaklık 25 derecelerde seyredecek. Kocaeli ve Sakarya’da da kuvvetli yağışların beklendiği belirtilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Adana ve Mersin’de yerel kuvvetli yağışların görüleceğini söyledi. Batı Karadeniz kıyılarında ise Zonguldak, Bartın ve Bozkurt’a kadar çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar iç ve kuzey batı kesimlerde yağışla birlikte 4-5 derece azalacak ancak önümüzdeki hafta bu bölgelerde aşırı sıcak beklenmiyor.

Bölge bölge hava durumu şu şekilde olacak:

– Edirne 20°C, 33°C, parçalı bulutlu
– İstanbul 21°C, 30°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
– Kırklareli 20°C, 32°C, parçalı bulutlu
– Kocaeli 22°C, 29°C, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı
– A. Karahisar 15°C, 27°C, parçalı bulutlu
– Denizli 21°C, 35°C, parçalı ve az bulutlu
– İzmir 25°C, 36°C, az bulutlu ve açık
– Manisa 25°C, 35°C, parçalı ve az bulutlu
–   gibi.

Denizlerde ise Güney Ege’de fırtına beklenirken, Doğu Karadeniz’in batısında da fırtınamsı rüzgar olacağı uyarısı yapıldı. Karadeniz ve Marmara’da yağışlı hava etkili olacak, Ege ve Akdeniz’de ise az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’nun genelinde de az bulutlu ve açık hava hakim olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji yeni hava durumu haritasını yayımladı, İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin