1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji’den İkinci Kuvvetli Yağış Uyarısı: 13 Şehir Risk Altında!

Meteoroloji’den İkinci Kuvvetli Yağış Uyarısı: 13 Şehir Risk Altında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini açıkladı ve bugün Karadeniz Bölgesi’nin doğu kesimlerinde ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli bir kısmında sağanak yağışların görüleceğini belirtti. Ülkemizin birçok noktasında rüzgarın kuvvetli eseceği öngörülüyor. Dün, yağışlardan etkilenen Ordu ve Muş’ta, iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi ve bu kentlerde tekrar sağanak yağışların olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, bugün ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinde ise yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Yağışların Doğu Karadeniz, Samsun’un doğusu, Ordu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken, rüzgarın Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu’nun doğusu ve Orta Karadeniz’de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi öngörülüyor.

Öte yandan, dün yaşanan yağışlar nedeniyle Ordu ve Muş’ta iki kişi hayatını kaybederken, kentlerde yaşanan olumsuz hava koşulları sürmekte ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu bölgelere yönelik uyarılarını sürdürmektedir. Halkın güvenliği için gerekli önlemlerin alınması, dikkatli olunması ve meteorolojik uyarıların takip edilmesi önemlidir.

Tüm bu yaşananlar gösteriyor ki doğru ve güncel hava tahminleri, halkın güvenliği ve yaşam kalitesi için son derece önemlidir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşlara sağanak yağışlar, kuvvetli rüzgarlar ve diğer olumsuz hava koşulları konusunda uyarılarını sürekli güncellemekte ve halkı bilgilendirmektedir. Bu sayede, vatandaşlar gerekli önlemleri alarak olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olabilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji’den İkinci Kuvvetli Yağış Uyarısı: 13 Şehir Risk Altında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin