1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteorolojiden İşte Bugünün Hava Durumu Tahminleri! Yağmur Cehennemi Başlıyor!

Meteorolojiden İşte Bugünün Hava Durumu Tahminleri! Yağmur Cehennemi Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Ege’nin güney kesimleri hariç Türkiye’nin tüm bölgelerinde sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Yağışların Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda ve Güneydoğu Anadolu’da zaman zaman kuvvetleneceği öngörülüyor. Bu yağışların yarından itibaren batıdan başlayarak etkisini azaltması bekleniyor ancak hafta boyunca aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu yağışların Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Özellikle kuvvetli yağışların etkili olacağı bu bölgelerde vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması gerekmektedir. Yağışların yol açabileceği su baskınları, sel ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, önümüzdeki günlerde de yağışların etkili olmaya devam edeceği ve hafta boyunca aralıklarla süreceği belirtiliyor. Vatandaşların bu duruma karşı hazırlıklı olması ve günlük hava durumu raporlarını takip etmeleri önem taşımaktadır.

Herhangi bir hava koşulunda dışarıda olacak kişilerin yağmurluk ve şemsiye gibi önlemleri alarak hareket etmeleri, sürücülerin ise dikkatli ve yavaş seyretmeleri önerilmektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı günlük hava raporlarına göz atarak hava durumuna uygun şekilde hareket etmek, olası riskleri minimize etmek adına önemli bir adımdır.

Yağışlı bir hafta geçiren Türkiye’de, meteorolojik koşulları takip etmek ve gerekli tedbirleri almak her vatandaşın sorumluluğudur. Hava durumuna karşı duyarlı olmak ve olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmak, hayati önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteorolojiden İşte Bugünün Hava Durumu Tahminleri! Yağmur Cehennemi Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin