1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteorolojiden İşte Bugünün Hava Durumu ve Yağış Uyarısı!

Meteorolojiden İşte Bugünün Hava Durumu ve Yağış Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz bölgesinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Toroslar mevkii, Batı Karadeniz (Sinop hariç), İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Isparta, Ankara’nın kuzey ve doğusu, Konya’nın batı ilçeleri, Osmaniye, Hatay’ın kıyıları, Artvin, Ardahan, Trabzon ve Rize’de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava öngörülmektedir. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacaktır. Buna ek olarak, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesi beklenmektedir.

Hava sıcaklığında belirgin bir değişiklik olmayacak ve genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecektir. Rüzgar genellikle kuzeyli olup, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta şiddette esecektir. Ancak, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege’de rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) olması beklenmektedir.

Meteoroloji, Düzce, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde 10 Ağustos öğle saatlerinde kuvvetli yağışların beklendiğini ve bu durumun sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabileceğini belirtmiştir. Dolayısıyla, halkın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bölgesel olarak incelendiğinde, Marmara’da parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve özellikle İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kısa süreli ve yerel sağanak yağışlar beklenmektedir. Edirne’nin 20°C ile 36°C arasında değişen hava sıcaklıklarıyla parçalı ve az bulutlu bir hava yaşanacaktır.

Akdeniz’de ise genellikle az bulutlu ve açık bir hava beklenmektedir ancak öğle saatlerinden sonra Toroslar mevkii, Isparta, Osmaniye ve Hatay’ın kıyılarında kısa süreli sağanak yağışların olabileceği tahmin edilmektedir. Antalya’nın 25°C ile 31°C arasında değişen hava sıcaklıklarıyla az bulutlu bir hava hakim olacaktır.

İç Anadolu’da ise genellikle az bulutlu ve açık bir hava beklenmektedir ancak öğle saatlerinden sonra Ankara’nın kuzey ve doğusu ile Konya’nın batı ilçelerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir. Ankara’da 20°C ile 35°C arasında değişen hava sıcaklıklarıyla parçalı bulutlu bir hava yaşanacaktır.

Batı Karadeniz’de parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve özellikle Düzce çevresinde yerel sağanak yağışlar beklenmektedir. Zonguldak’ın 20°C ile 28°C arasında değişen hava sıcaklıklarıyla parçalı bulutlu bir hava beklenmektedir.

Orta ve Doğu Karadeniz’de ise parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve öğle saatlerinden sonra Artvin, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir. Samsun’un 22°C ile 33°C arasında değişen hava sıcaklıklarıyla parçalı bulutlu bir hava yaşanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteorolojiden İşte Bugünün Hava Durumu ve Yağış Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin