1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji’den Karadeniz ve İç Anadolu’ya uyarı: Yağmur ve rüzgar geliyor!

Meteoroloji’den Karadeniz ve İç Anadolu’ya uyarı: Yağmur ve rüzgar geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sakarya, Sivas ve Hatay çevrelerinin bugün yağmurlu ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde ise lokal olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yükselmesi beklenirken, Meteoroloji, rüzgarın genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise yer yer kuvvetli eseceğini bildirdi. Kuvvetli rüzgar ve yağışların olası olumsuz etkilerine karşı vatandaşlar uyarıldı.

Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde 3-5 derece artması bekleniyor. Ankara’da en yüksek sıcaklık 18, en düşük sıcaklık ise 9 derece olacak. İstanbul’da en yüksek sıcaklık 22, en düşük sıcaklık 15 derece olarak ölçülürken; İzmir’de en yüksek sıcaklık 27, en düşük sıcaklık ise 15 derece olacak.

Batı Karadeniz’den başlayarak Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağmurun seyahat edenler için dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sakarya, Sivas, ve Hatay çevrelerinde de sağanak yağış beklendiği ve özellikle ani sel ve su baskınlarına karşı tedbir alınması gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda halkın açık alanlardan, su birikintisi olabilecek yerlerden uzak durması tavsiye ediliyor. Ayrıca sürücülerin yağışa karşı dikkatli olması, ani su birikintileri nedeniyle kontrolden çıkmamaları gerekiyor. Havaların ısınmasının yanı sıra rüzgarın da güney ve batı yönlerden etkili olacağı belirtiliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağmur ve rüzgarla birlikte etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu durumda sıcaklık farklarına dikkat edilmesi, mevsimlik kıyafetlere geçiş yaparken doğru tercihlerde bulunulması önem taşıyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda halkın tedbirli olması, olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji’den Karadeniz ve İç Anadolu’ya uyarı: Yağmur ve rüzgar geliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin