1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji’den Kritik Uyarı: İstanbul Dahil Birçok İlde Sağanak ve Fırtına! İşte 16 Ekim 2024 Hava Durumu Raporu – Detaylar haberimizde!

Meteoroloji’den Kritik Uyarı: İstanbul Dahil Birçok İlde Sağanak ve Fırtına! İşte 16 Ekim 2024 Hava Durumu Raporu – Detaylar haberimizde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 Ekim 2024’te Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve çevresi başta olmak üzere yurdun birçok ilinde sağanak yağış ve kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Doğu bölgelerinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle vatandaşlar olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Batı kesimlerde ise kuvvetli rüzgarların etkili olacağı tahmin ediliyor. Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in Toroslar bölgesi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Ağrı çevresi, Erzurum’un güneyi ve Muş’un doğusunda yağışların kuvvetli olacağı belirtilirken, Doğu Karadeniz kıyıları, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Ordu ve Erzurum çevrelerinde de gece saatlerinde kuvvetli yağışların beklendiği açıklandı.

Meteoroloji, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceğini öngörüyor. Kuzey ve doğu kesimlerde rüzgarın hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarların etkili olması bekleniyor.

İstanbul’da hava durumu 21°C civarında seyrederken, parçalı ve çok bulutlu olacak, yer yer sağanak yağışlar bekleniyor. Ege Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, kıyılarda kuvvetli rüzgar olacağı tahmin ediliyor. Akdeniz Bölgesi’nde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak, öğleden sonra Toroslar çevresi ve Doğu Akdeniz’de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olurken, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus etkili olabilir. Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz’de parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, kıyılar ve bölge genelinde yerel sağanak yağışlar görülecek.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Malatya hariç bölgenin doğusunda sağanak yağış beklenirken, Ağrı, Erzurum’un güneyi ve Muş’un doğusu kuvvetli yağış alacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise Siirt, Diyarbakır ve Batman’da sağanak yağış bekleniyor. Diğer illerde de benzer şekilde parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, yer yer sis ve pus etkili olabileceği rapor edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji’den Kritik Uyarı: İstanbul Dahil Birçok İlde Sağanak ve Fırtına! İşte 16 Ekim 2024 Hava Durumu Raporu – Detaylar haberimizde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin