1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteorolojiden Kritik Uyarılar ve Hava Durumu Bilgileri

Meteorolojiden Kritik Uyarılar ve Hava Durumu Bilgileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinde parçalı yer yer çok bulutlu hava beklenmektedir. Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sakarya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olması tahmin ediliyor. İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bingöl, Muş, Bitlis ve Konya’nın kuzey çevrelerinde yağışların lokal olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Ayrıca, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı beklenmektedir.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik öngörülmemekte olup, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir.

Rüzgar genellikle kuzeyli yönde esecektir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar beklenirken, Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi tahmin edilmektedir.

Kuvvetli yağış uyarısı, İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bingöl, Muş, Bitlis ve Konya’nın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar olabileceğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı, Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli rüzgarlar olabileceğinden dikkatli olunması gerektiğini vurgular.

Meteoroloji, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, Kütahya, Manisa ve Uşak için sarı, İzmir için ise turuncu alarm verdiğini duyurdu.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün akşam ve gece İç Ege ve Göller bölgesinde, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar, Manisa, Antalya, İzmir’in doğusu ve Konya’nın kuzeyinde kuvvetli yağışların görülebileceğini belirtti. Ayrıca, öğleden sonra Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde de yoğun yağışlar beklenmektedir.

Bugün hava durumu şu şekildedir:
– İstanbul 23 derece
– İzmir 28 derece, öğleden sonra doğusunda sağanak yağışlı
– Antalya 26 derece, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak yağışlı
– Ankara 21 derece, akşam sağanak yağışlı
– Diğer illerde de benzer şekilde yağışlı havalar beklenmektedir. Önümüzdeki hafta yağışların azalacağı ve sıcaklıkların artacağı tahmin edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteorolojiden Kritik Uyarılar ve Hava Durumu Bilgileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin