1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteorolojiden Kritik Uyarılar: Yerel Olarak Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı!

Meteorolojiden Kritik Uyarılar: Yerel Olarak Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Balıkesir, Kütahya, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevreleri ile Çanakkale’nin iç kesimleri ve Batı Akdeniz’in Toroslar kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışlar görülebilir. Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeyinde pus ve sis hadisesi yaşanabilir.

Hava sıcaklığı ise ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı ise Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli, Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği için dikkatli olunmalıdır. Sarı uyarı da alan 10 il şunlardır: Artvin, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Trabzon, Zonguldak, Bartın, Düzce.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, yağmur bugün Karadeniz bölgesinde etkili olacak ve sıcaklıklar Kuzey, Batı ve İç bölgelerde 4-5 derece azalacak. Önümüzdeki perşembe ve haçta sonu Anadolu’da sıcaklıkların düşmeye devam edeceği ve hafta sonu Karadeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun Sivas dahil kuzey ve doğusunda 5-10 cm kar yağışı olabileceği tahmin ediliyor. Şen, İstanbul’da bugün yağmur beklenmediğini, sıcaklığın 20 derece olacağını belirtiyor.

Bölgelere göre hava durumu şu şekildedir:

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu, Balıkesir çevreleri ile Çanakkale’nin iç kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin batısında pus ve sis bekleniyor.

Ege Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, kuzeyinin yer yer çok bulutlu, Kütahya çevreleri ile yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Batı Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinde pus ve sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, kıyı kesimlerde kuvvetli yağışlar, Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısında yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteorolojiden Kritik Uyarılar: Yerel Olarak Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin