1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji’den Müjdeli Haber: Eyyam-ı Bahur Sıcakları Beklenmiyor!

Meteoroloji’den Müjdeli Haber: Eyyam-ı Bahur Sıcakları Beklenmiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, aşırı sıcakların etkili olmasının beklenmediği belirtilirken, haftanın hava tahminleri değerlendirildi. Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yarın için Marmara, Batı Karadeniz ve Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yağışların etkili olacağını ifade etti. Çarşamba günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağışların kuvvetli olması öngörülürken, Perşembe ve Cuma günleri ise ülkenin kuzeydoğu kesimlerinde yağışlar bekleniyor.

Tekin, İstanbul’un önümüzdeki günlerde aralıklı yağışlarla 30-31 derece arasında seyredeceğini söylerken, Ankara’nın hava sıcaklığının 29-32 derece arasında değişeceğini, İzmir’in ise yağış almayacağını ve sıcaklığın 36-38 derece olacağını bildirdi. Ayrıca, rüzgarın kuzeyden kuvvetli eseceği de vurgulandı.

Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz’de kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarların beklenmesinin yanı sıra, Ege Denizi’nde deniz suyu sıcaklığının 27-29 derece, Akdeniz’de ise 29-31 derece arasında olacağı bilgisi paylaşıldı.

Hava Tahmin Uzmanı, eyyam-ı bahur sıcaklarına ilişkin iddialara da açıklık getirdi. Ülkemizde çöl sıcakları beklentisinin olmadığını belirten Tekin, sıcak hava dalgası beklenmediğini ve hava sıcaklığının genel olarak mevsim normalleri çerçevesinde seyredeceğini söyledi. Doğu Akdeniz’in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’da yer yer 40 dereceyi aşabilecek sıcaklıklar olabileceğini ancak genel olarak ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Sonuç olarak, eyyam-ı bahur sıcaklarına dair endişelerin yersiz olduğu vurgulanırken, hava durumunun genel olarak mevsim normalleri içinde seyredeceği ve belirli bölgelerde kuvvetli yağış beklentisinin olduğu aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji’den Müjdeli Haber: Eyyam-ı Bahur Sıcakları Beklenmiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin