1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji’den Şiddetli Yağış ve Güçlü Rüzgar Uyarısı! Yağmur ve Fırtına Alarmı…

Meteoroloji’den Şiddetli Yağış ve Güçlü Rüzgar Uyarısı! Yağmur ve Fırtına Alarmı…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son tahminlere göre, ülke genelinde hava parçalı, yer yer çok bulutlu olarak bekleniyor. Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Bilecik ve Adıyaman çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Güneydoğu kesimlerinde ise toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak ve Batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden esecek, Salı öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde ise kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yapılan kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli yağışlara ve kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgarlara dikkat çekilerek tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bölge bölge hava tahminlerine bakıldığında, Marmara Bölgesi’nin Salı öğle saatlerinde Bilecik çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Kocaeli’de ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Ege Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu hava etkili olacak, ancak Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarlar görülebilir. Afyonkarahisar, Denizli, İzmir ve Manisa’da hava az bulutlu olacak.

Akdeniz Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu hava etkili olacak. Adana, Antalya, Hatay ve Isparta’da az bulutlu hava bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi’nde hava parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak tahmin ediliyor. Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Sivas’ta yağışlı bir hava bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, iç kesimlerde kuvvetli rüzgarlar görülebilir. Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak’ta sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak, bölge genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. Amasya, Artvin, Samsun ve Trabzon’da yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, kuzey kesimlerde yer yer kuvvetli yağışların olabileceği tahmin ediliyor. Erzurum, Kars, Malatya ve Van’da sağanak yağışlar görülebilir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, Adıyaman çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlar görülebilir. Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa’da az bulutlu hava hakim olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji’den Şiddetli Yağış ve Güçlü Rüzgar Uyarısı! Yağmur ve Fırtına Alarmı…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin