1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteorolojik Uyarı: İşte Yarınki Hava Durumu ve Uyarılar!

Meteorolojik Uyarı: İşte Yarınki Hava Durumu ve Uyarılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji, 14 Ekim tarihinde hava durumu raporunu yayınladı. Rapora göre, Adana, Hatay, Mersin, Sinop, Amasya, Artvin, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars ve Van gibi illerde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışlar etkili olacak ve Meteoroloji Artvin ve Rize için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaşanan sağanak yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının yükselmesi bekleniyor. Özellikle Artvin ve Rize gibi illerde kuvvetli yağışlar görülebileceği için sarı kodlu uyarı yapıldı. Diğer yandan, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, diğer bölgelerde ise 2-4 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde, Marmara, İç Ege, Akdeniz’in iç bölgeleri, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis görülebileceği uyarısında bulunuldu. Bu bölgelerde görülebilecek pus ve sis nedeniyle sürücülerin dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve yağışlı hava koşullarıyla ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Son olarak, 14 Ekim tarihinde Türkiye genelinde hava durumunun değişkenlik göstereceği ve bazı bölgelerde kuvvetli yağışların beklenildiği belirtildi. Meteoroloji, herkesin hava durumu raporlarını takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulundu. Bu nedenle, vatandaşların meteorolojik uyarıları dikkate almaları ve olası olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları tavsiye edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteorolojik Uyarı: İşte Yarınki Hava Durumu ve Uyarılar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin