1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Metrekareye 165 kg yağışın düştüğü ilçelerde afet alarmı!

Metrekareye 165 kg yağışın düştüğü ilçelerde afet alarmı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerinde metrekare başına 165 kg yağışın düşmesi nedeniyle su taşkınları ve heyelanlar meydana geldiği belirtiliyor. Taşkın ve heyelanlarla ilgili olarak ilçe AFAD Merkezlerinde 320 ibar alındı. Bölgede 664 personel ve çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından 190 iş makinesi, 281 araç ve 5 bot ile arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde toplamda 12 mahalle etkilenmiş olup, 3 mahallede etüt çalışmaları tamamlanmıştır.

Zarar tespit çalışmalarına başlanmış olup, Araklı ve Sürmene ilçelerinde 93 iş yeri, 7 konut ve 3 araçta çalışmalar tamamlanmıştır. Sürmene ilçesinde 120 dekar tarım arazisi zarar görmüş olup, tarımsal ürün zararları için çalışmalar devam etmektedir. Türk Kızılayı’nın 3 ikram aracıyla bölgede dağıttığı yardımlar açıklanmıştır. Ulaşıma kapalı mahalle yolu bulunmamakta, ancak kapalı yolların açılması sürmektedir. Su, elektrik ve iletişim alamayan mahalle bulunmamakta, ancak lokal sorunların giderilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

Yaşanan sel, heyelan ve taşkınlar nedeniyle çevre illerden gelen desteklerle çalışmalara devam edildiği bildirilmiştir. Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Rize, Giresun ve Ordu illerine teşekkür edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Metrekareye 165 kg yağışın düştüğü ilçelerde afet alarmı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin