1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Metrobüs Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltında!

Metrobüs Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçükçekmece’de meydana gelen kaza, Beylikdüzü istikametinde seyir halinde olan bir metrobüs ile Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkan başka bir metrobüsün çarpışması sonucunda gerçekleşti. Kazada maalesef 1 kişi hayatını kaybederken, 2’si ağır olmak üzere 50 kişi de yaralandı. Kazaya ilişkin olarak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Kazanın ardından olay yerinde gözaltına alınan metrobüs şoförü D.M.Ç. ve metrobüs hattında görevli Ş.Y. şüpheli olarak belirlendi. Diğer 2 kişinin ise sadece bilgi sahibi oldukları için ifadeleri alındı. Kazaya ilişkin bilirkişi tarafından hazırlanan ön raporda, metrobüs hattında yapılan “Beyaz Yol” çalışması nedeniyle dönüş yapılacağı konusunda uyarı bulunduğu ancak metrobüs sürücüsünün bu uyarıyı dikkate almadığı ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak ani bir dönüş yapmaya çalıştığı belirtildi.

Kaza sonrasında gözaltına alınan 4 kişiden metrobüs şoförü ve hattaki görevlinin sorumluluğu üzerinde durulurken, diğer 2 kişinin ise sadece olayla ilgili bilgi sahibi oldukları belirtildi. Üzerinde durulan bir diğer konu ise kaza bölgesinde yapılan “Beyaz Yol” çalışmasıydı. Bilirkişi raporuna göre, sürücünün yol uyarısını dikkate almaması ve doğru noktada dönüş yapmaması sonucunda kaza meydana geldi.

Kırk yılın başkenti olarak bilinen ve her gün binlerce kişinin kullandığı metrobüs hattındaki bu tür kazaların önlenmesi için alınması gereken önlemler de değerlendirilmeye başlandı. Soruşturma devam ederken, olayın detayları ve kazaya neden olan faktörler üzerinde detaylı incelemeler sürdürülüyor. Bu tür kazaların tekrar yaşanmaması ve benzer olayların önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması beklenirken, kazada hayatını kaybeden ve yaralananların aileleri ise büyük üzüntü içinde beklemeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Metrobüs Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin