1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. MetroPOLL Araştırması: En Beğenilen Siyasetçiler Belli Oldu!

MetroPOLL Araştırması: En Beğenilen Siyasetçiler Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MetroPOLL Araştırma şirketi, Türkiye’nin en beğenilen siyasetçilerini belirlemek amacıyla bir anket düzenledi. Şirketin Kurucusu Özer Sencar, anket sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaşarak şunları belirtti: “Mansur Yavaş’ın beğenisi şimdiye kadar en yüksek seviyeye ulaştı. Ekrem İmamoğlu’nun beğenisi sabit kaldı. Erdoğan’ın beğenisi ise %40’ın altına düştü. Özgür Özel’in beğenisi ise artış gösteriyor.”

Anket, 17-24 Nisan 2024 tarihleri arasında 2 bin 235 kişiyle gerçekleştirildi ve katılımcılara siyasilere yönelik beğeni düzeyleri soruldu. Ankete göre, ilk sırayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aldı ve onu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu takip etti. Yavaş’ı beğenen katılımcıların oranı %65,8 iken, İmamoğlu’nun beğeni oranı %52,8 olarak ölçüldü.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan beğeni oranı ise katılımcıların %38,3’ü seviyesinde gerçekleşti. Erdoğan’ı, %36,2 ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel takip etti. Katılımcıların %33’ü ise Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı beğendiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise %25’lik bir beğeni oranıyla listenin gerisinde kaldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise %9,7’lik beğeni oranıyla listede son sırada yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MetroPOLL Araştırması: En Beğenilen Siyasetçiler Belli Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin