1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MGK Bildirisinde Dikkat Çeken Gelişmeler

MGK Bildirisinde Dikkat Çeken Gelişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yayınlanan MGK Bildirisi’nde vurgulanan, “PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleri başta olmak üzere milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin güvenliğine yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı iç ve dış operasyonlarda gösterilen kararlılık ve başarıyla ilgili kurula bilgi sunulmuştur.” Irak ile koordinasyon ve iş birliğinin artarak ileriye taşınacağı belirtilen bildiride, güvenlik alanında kaydedilen somut ilerlemelerin bölgenin kalkınmasına yönelik ortak çabaları güçlendireceği açıklandı.

MGK Bildirisi’nde, Irak ve Suriye’de toprakları gasp eden PKK/KCK-PYD/YPG örgütünün ve destekçilerinin bertaraf edilerek bölgedeki tüm unsurlarla birlikte yok edileceği ve ulusal güvenlik ile komşu ülkelerin toprak bütünlüğüne karşı herhangi bir işgalin kabul edilmeyeceğine vurgu yapıldı. Ayrıca İsrail’in Gazze’de işlediği insanlık suçlarına son vermesi çağrılarının hukukun üstünlüğü, demokrasi ve ifade özgürlüğünü savunan çevrelerin samimiyetsizliğini gösterdiği belirtildi.

Öte yandan Filistin devletini tanıyan ülkelerin sayısının artması ve katliamın sorumlularının adalet önünde hesap vermesine yönelik çabaların kritik öneme sahip olduğu vurgulanan bildiride, Ukrayna’daki insani duruma ilişkin savaşın son gelişmelerinin ele alındığı ve adil kalıcı bir barışın tesisine yönelik çalışmaların değerlendirildiği ifade edildi. Ayrıca Karadeniz’de seyrüsefer güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların devam etmesinin önemi vurgulandı.

Yapay zeka alanındaki ilerlemelerin insanlık için yeni fırsatlar sunarken beraberinde bazı zorluklar ve siber tehditler getirebileceği belirtilen MGK Bildirisi’nde Türkiye’nin yapay zeka çalışmalarındaki ilerlemelerin ve bu alanda geliştirdiği yeteneklerin önemi vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MGK Bildirisinde Dikkat Çeken Gelişmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin