1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MGK Bildirisinden Çarpıcı Açıklamalar!

MGK Bildirisinden Çarpıcı Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde, Suriye ile başlatılan normalleşme sürecine destek verileceği ve nifak girişimlerine karşı çıkılacağı vurgulandı. Bildiriye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Temmuz ayı toplantısının ardından yayınlanan 9 maddelik bildiride PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleriyle mücadele edileceği ve uluslararası gelişmelerin takip edileceği belirtildi.

Terörle mücadele konusunda bölge ülkeleriyle iş birliği yapılacağı ve komşular İrak ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı gösterileceği ifade edildi. Suriye’nin topraklarının terörden temizlenmesinin Suriye’nin çıkarlarına hizmet edeceği belirtildi. Ayrıca, İsrail’in gerçekleştirdiği katliamlara tepki gösterilerek bu durumun önlenmesi gerektiği vurgulandı.

Türkiye’nin Kıbrıs Barış Harekâtıyla Ada’nın tamamında barış ortamı sağladığı ve Kıbrıs meselesinin iki devletli çözüm esasına göre sonuçlanması gerektiği belirtildi. Ege ve Akdeniz’deki meselelerde diyaloğa ve müdaafaya öncelik verileceği vurgulandı.

Son olarak, Ukrayna’daki savaşın adil bir şekilde sonlandırılması ve Afrika ülkeleriyle ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Faslı filozof Prof. Dr. Taha Abdurrahman’ı kabul ettiği belirtildi. – ANKARA Milliyet

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MGK Bildirisinden Çarpıcı Açıklamalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin