1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. MGK Toplantısından Çıkan Kararlarla İlgili Dünyayı Sarsacak Detaylar!

MGK Toplantısından Çıkan Kararlarla İlgili Dünyayı Sarsacak Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 16.10’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda;

PKK/KCK, PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında yapılan operasyonlar hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Irak ile iş birliğinin artarak bölgenin kalkınmasına destek olacağı vurgulandı. PKK/KCK, PYD/YPG’nin bölgedeki tehdit unsurlarıyla birlikte bertaraf edileceği ve hiçbir şekilde toprak bütünlüğüne zarar verilmeyeceği açıklandı.

Tehlike oluşturan İsrail’in Gazze’deki katliamlarına son vermesi gerektiği belirtildi. Gazze’deki durumun düzeltilmesi ve Filistin Devleti’nin tanınması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Ukrayna’da yaşanan savaşın sonlandırılması ve Karadeniz’de seyrüsefer emniyetinin sağlanması için çalışmaların devam etmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakerelerde barışçıl sonuçlar elde edilmesi ve yapay zeka alanındaki ilerlemelerin insanlık için büyük fırsatlar sunmasına rağmen yeni tehditleri de beraberinde getirebileceği vurgulandı. Türkiye’nin yapay zeka teknolojilerine hazırlıklı olması ve bu alanda ilerlemeler kaydetmesinin önemine işaret edildi. MGK toplantısında gündeme gelen diğer konular arasında, Karadeniz’deki seyrüsefer emniyetinin sağlanması, Azerbaycan-Ermenistan müzakereleri, Filistin’e destek, PKK ve diğer terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlar, uluslararası ilişkilerdeki gelişmeler ve yapay zekâ alanındaki ilerlemeler yer aldı. Bu konuların değerlendirilmesi ve ülkenin güvenliği ve dış politikası açısından alınacak önlemler üzerinde duruldu. MGK toplantısı sonrasında, güvenlik ve milli menfaatlerin korunması için kararlılıkla hareket edileceği ve ülkenin uluslararası alanda daha güçlü ve etkili bir konum kazanması için çaba gösterileceği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MGK Toplantısından Çıkan Kararlarla İlgili Dünyayı Sarsacak Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin