1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MGM’den hava durumu uyarısı: Güney ve doğuda kuvvetli yağış ve rüzgar etkili olacak!

MGM’den hava durumu uyarısı: Güney ve doğuda kuvvetli yağış ve rüzgar etkili olacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son tahminlere göre ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı, ayrıca İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Burdur, Osmaniye çevreleri, İstanbul’un kuzey kıyıları, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Van ve Hakkari’nin doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun’un doğu kesimlerinde ise yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da ise toz taşınımı olması beklenmektedir.

Hava sıcaklığının Ege ve Batı Akdeniz’de 2 ila 4 derece artması, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde 3 ile 5 derece azalması beklenirken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülmektedir. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif ila orta kuvvette esecek ve Marmara’nın güneyi, Kuzey ve kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin edilmektedir.

Meteoroloji tarafından yapılan kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun’un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar olabileceği ve rüzgarın Marmara’nın güneyi, Kuzey ve kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli olarak esmesi nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtilmiştir.

Bölgelere göre hava durumu tahminlerine bakıldığında, Marmara bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile İstanbul’un kuzey kıyılarında ise Cumartesi öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması öngörülmektedir. Edirne 20°C, 32°C, İstanbul 21°C, 30°C, Kırklareli 20°C, 30°C ve Kocaeli 20°C, 30°C olarak tahmin edilmektedir.

Ege bölgesinde az bulutlu geçmesi beklenirken Afyonkarahisar 14°C, 29°C, Denizli 21°C, 37°C, İzmir 23°C, 35°C, Muğla 19°C, 35°C olarak tahmin edilmektedir. Akdeniz bölgesinde Isparta, Burdur, Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken Adana 25°C, 35°C, Antalya 27°C, 39°C, Hatay 24°C, 31°C ve Isparta 16°C, 30°C olarak öngörülmektedir.

İç Anadolu bölgesinde parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı, Ankara 17°C, 29°C, Eskişehir 16°C, 30°C, Konya 17°C, 29°C ve Sivas 16°C, 25°C olarak tahmin edilmektedir. Batı Karadeniz’de de parçalı ve çok bulutlu hava genel olarak hakimken Bolu 14°C, 26°C, Düzce 17°C, 29°C, Sinop 22°C, 27°C, Zonguldak 19°C, 26°C olarak tahmin edilmektedir. Doğu Karadeniz bölgesinde de aynı şekilde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken Samsun 22°C, 27°C, Trabzon 24°C, 27°C olarak tahmin edilmektedir.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de benzer şekilde parçalı ve çok bulutlu havalara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Van 13°C, 30°C, Erzurum 12°C, 28°C, Diyarbakır 18°C, 41°C, Gaziantep 21°C, 35°C olarak hava durumu tahmin edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MGM’den hava durumu uyarısı: Güney ve doğuda kuvvetli yağış ve rüzgar etkili olacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin