1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MGM’den Uyarı: Sıcaklıklar Düşüyor! 🌡️

MGM’den Uyarı: Sıcaklıklar Düşüyor! 🌡️

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan uyarılara göre, Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar hafta sonuna doğru 4 ila 5 derece düşecek. Hafta sonu ise yurdun iç kesimlerinde sağanak yağış etkili olacak.

Meteorolojik görünüme göre; ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun’un doğusu, Osmaniye’nin güneyi, Hatay kıyıları, Ordu ve Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının; İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, Trakya’da 4 ila 6 derece artacağı ancak diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

İstanbul’da önümüzdeki 3 gün boyunca parçalı bulutlu hava hakim olacak ve hava sıcaklıkları 31 ila 34 derece arasında seyredecek. Ankara’da ise perşembe ve cuma günleri yerel gök gürültülü sağanak yağış beklenirken hava sıcaklıkları 31-32 derece civarında olacak. İzmir’de ise yağış beklentisi olmadan, sıcaklıkların 36 ila 37 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

Ege Bölgesi’nde az bulutlu ve açık hava hakim olacakken, Akdeniz Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu, yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölgelere göre hava durumu raporu ise şu şekilde;
– Edirne: 21-38°C parçalı ve az bulutlu
– İstanbul: 23-31°C parçalı ve az bulutlu
– Kırklareli: 21-37°C parçalı bulutlu
– Kocaeli: 22-31°C parçalı ve az bulutlu

Karadeniz Bölgesi’nde ise bölgenin genelinde az bulutlu ve açık hava hakim olurken, iç kesimlerde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun’un doğusu ve Ordu çevrelerinde ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise az bulutlu ve açık hava beklenirken, zamanla parçalı ve çok bulutlu olacağı ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olabileceği öngörülüyor.

Denizlerde de hava durumu değişiklik gösteriyor. Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar beklerken, Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava durumu ve rüzgar şiddeti farklılık gösteriyor. Van Gölü’nde de hava durumu parçalı ve az bulutlu olacak ve rüzgarın değişkenlik göstermesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MGM’den Uyarı: Sıcaklıklar Düşüyor! 🌡️
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin