1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MGM’den uyarı üstüne uyarı: Hava durumu değişiyor!

MGM’den uyarı üstüne uyarı: Hava durumu değişiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu haritasını yayımladı ve toz taşınımı konusunda uyarılarda bulundu. Ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenirken, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

Hava sıcaklığı, Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında olacakken diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güneyli olacak, güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif eserken, İç Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı yapılarak İç Anadolu’da yaşanabilecek aksamalar, çatı uçması ve toz taşınımına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilirken, toz taşınımı uyarısıyla da görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanmıştır.

Bölgelere göre hava durumu şöyle:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Kırklareli ve Tekirdağ’da, gece saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor. Edirne’nin hava sıcaklığı 11°C ila 21°C arasında olacak.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu olacak, öğleden sonra kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklığı 12°C ila 19°C arasında olacak.

Kırklareli: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ile yarın öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 10°C ila 19°C arasında seyredecek.

Kocaeli: Parçalı ve çok bulutlu, bu gece ile yarın öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor. Hava sıcaklığı 16°C ila 23°C arasında olacak.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde de benzer şekilde hava durumu tahmin edilmektedir. Güneydoğu Anadolu ise az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerde ise Karadeniz ve Batı Akdeniz’in batısında fırtınamsı rüzgar beklenirken, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,0 ila 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta olacak şekilde belirtilmektedir. Van Gölü’nde ise az bulutlu ve açık olacak, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde esecek. Görüş mesafesinin iyi olacağı tahmin edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MGM’den uyarı üstüne uyarı: Hava durumu değişiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin