1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya: Yerel Seçim Sonuçları Bir Uyarı Niteliğinde

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya: Yerel Seçim Sonuçları Bir Uyarı Niteliğinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, bu hafta Başkent Kulisi’nde MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’yı konuk etti. Karakaya’nın yaptığı açıklamalarda yerel seçim sonuçlarının beklenenden farklı olduğunu belirtti. Bu farklı sonucun emarelerinin geçmişte görüldüğünü ve bu durumun ekonomik faktörlerle de bağlantılı olduğunu vurguladı. Siyasilerin sahadaki ilgi ve alaka karşısında farklı sonuçlar beklenebileceğini söyledi.

Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerin de algı yönetimine sahne olduğunu belirten Karakaya, her seçimin kendi dinamikleri olduğunu ifade etti. Belediye başkanlığı seçimlerinin çoğunluk sistemiyle belirlendiğine dikkat çekti ve sonuçların partileri veya siyasileri hezimet olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Karakaya, siyasetin devamlılık arz ettiğini ve genel seçimlerde vatandaşların vermediği uyarının yerel seçimlerde görüldüğünü belirtti.

MHP’nin Türkiye genelinde üçüncü sırada olduğunu ifade eden Karakaya, belediye başkanlığı seçimlerinde partilerin adaylarının beğenilmediği durumların İl Genel Meclisi üyeliklerine yansıdığını söyledi. MHP’nin belediye başkanlıklarındaki durumun 2019’dan farklı olmadığını vurguladı. Ayrıca, ittifaklar arasında kitlesel oy geçişlerinin olmadığını belirtti ve vatandaşların sandığa gitmeyerek bir mesaj gönderdiğini söyledi.

Erken seçimle yerel seçim sonuçlarının bir bağlantısının olmadığını dile getiren Karakaya, Türkiye’nin anayasa değişikliğine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Özellikle bölgesel ekonomik kalkınmanın terör örgütlerinin etkisini azaltacağını vurguladı. Karakaya, Türkiye’nin kalkınma yolu projesi sayesinde bölgesel ekonomiye ciddi katkılar sağlayabileceğini belirtti.

Sonuç olarak, Karakaya’nın verdiği röportajda yerel seçim sonuçlarının ele alındığı ve Türkiye’nin karşı karşıya olduğu siyasi ve ekonomik zorlukların nedenleri üzerinde durulduğu görülmektedir. Karakaya, MHP’nin yerel seçimlerdeki performansını değerlendirirken, partinin genel seçimlerdeki durumuyla karşılaştırarak önemli tespitlerde bulunmuştur. Ayrıca, Türkiye’nin anayasa değişikliğine ihtiyacı olduğunu ve bölgesel kalkınmanın terörle mücadelede önemli bir rol oynayabileceğini vurgulamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya: Yerel Seçim Sonuçları Bir Uyarı Niteliğinde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin