1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in Anıt Mezarını Ziyaret Etti – İşte Açıklamalar!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in Anıt Mezarını Ziyaret Etti – İşte Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazının ardından MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki anıt mezarını ziyaret etti. Bahçeli, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Alparslan Türkeş’in kabrine karanfil bıraktı, bakır ibrikle su döktü. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bahçeli, Türk milletinin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Yeni yüzyılın ikinci evresinde olduklarını belirten Bahçeli, Türkiye’nin devlet ve millet olarak çok büyük meselelerle karşı karşıya olduğunu, iç ve dış tehditler altında bulunduğunu kaydetti. Devlet Bahçeli, Türkiye’nin asrın felaketi, büyük yangınlar, seller, bütün bunların yanında yıllardan beri devam eden terörle mücadelede de çok büyük mesafeler katettiğini belirterek, “Şimdi yeni bir süreçteyiz. Bu yeni yüzyılın ikinci evresi, Türk milletinin tekrar dirilişi, ayağa kalkışı, yükselişi ve milletler mücadelesinde layık olduğu yeri alması için milletçe bize bir vesile ortaya koymaktadır.” dedi.

Aritmetikte toplama, çıkarma, çarpma ve bölme olduğunu hatırlatan Bahçeli, “Çıkarma ile bölme küçültür, çarpma ile toplama büyültür. O sebepten dolayı Türkiye’nin birliğe, dirliğe, beraberliğe büyük ihtiyacı vardır. Türkiye’de siyasi kurumlarımız demokrasinin güçlenmesini hep beraber arzuluyorlarsa, önce ülkede siyasi istikrarı sağlamaları gerekiyor.” diye konuştu. MHP Genel Başkanı Bahçeli, siyasi partilerde bir karmaşa, bir çatışma, birbirlerine karşı aşırı derecede fitne, fesat ve iftiralarla yalan sömürüsü yapıldığını belirterek, “Bu gidişat iyi değildir.” dedi. Bahçeli, bu nedenle gelecek dönemde siyasi partilerin, siyasi istikrarı önce kendi içlerinde sağlaması, sonra ülkeye siyasi istikrar getirmesi, daha sonra da büyük Türkiye’nin inşasında ortak iradesini ortaya koymaları gerektiğini vurguladı.

Bahçeli, televizyonları yakinen takip ettiğini, dikkatle dinlediği konuşmacılar ve bilim insanlarının önemli yorumlar getirdiğini aktararak, “Fakat bu yorumların hepsi yerelleşme, cepheleşme ve ayrışmaya yönelik söylemlerle devam ediyor. Buna da son vermek lazımdır. Basın mensuplarımız, televizyon kurumlarımız, onların akşamları yapmış oldukları sabaha kadar süren değerlendirmeleri, Türkiye’nin bu hedefleriyle paralel olması ve aydınlatıcı, yol gösterici olması lazımdır.” değerlendirmesini yaptı.
Her seçim sonrası bir suçlu arandığını belirten Bahçeli, Türkiye’de siyasi tartışmaların, kongrelerin, partilerden ayrılmaların, yeni yeni adaylar ortaya çıkarmaların süregeldiğini ifade etti. Altılı masanın Türk siyasi hayatında önemli bir örnek olduğunu belirten Bahçeli, siyasi kurumların, kongreleri yapma kararı alırken, partileri yenileştirmeye gayret gösteren söylemlerle muhatap olduklarını söyledi. Bahçeli, İYİ Parti’nin Meclis’te temsil edilen siyasi bir kurum olduğunu belirterek, Türkiye’de demokrasinin vazgeçilmez unsuru 104 siyasi kurum bulunduğunu, ancak bunların 34’ünün seçimlere katılabildiğini hatırlattı. Ayrıca Bahçeli, İYİ Parti’nin 27 Nisan’daki olağanüstü kongresini hatırlatarak, MHP’nin tarihi süreçte yaşadığı ayrışmaların sonunda güçlü bir şekilde varlığını sürdürebildiğini vurguladı.

Bahçeli, son olarak İYİ Parti içindeki çoklu adaylığı eleştirdi, Meral Akşener’e ayrışma kararından vazgeçme çağrısı yaptı. Bahçeli, Türkiye’nin siyasi istikrarının partilerdeki istikrarla ilişkilendirilmesi gerektiğini ve Akşener’in liderlik kararından dönerek partisinin başında kalması ve Türkiye’nin sorunlarına odaklanması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in Anıt Mezarını Ziyaret Etti – İşte Açıklamalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin