1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den İl Yapılması Beklenen İlçeler İçin Açıklama!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den İl Yapılması Beklenen İlçeler İçin Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Gölcük depremi sonrasında Düzce’nin il yapılması kararı alınarak Türkiye’deki il sayısı 81’e çıkarılmıştı. Bu kararın ardından, zaman zaman yeni il yapılması planları gündeme gelirken, geçtiğimiz yıl MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 19 yeni il için girişimlerde bulunmuş ancak yerel seçimler nedeniyle konu rafa kaldırılmıştı.

Seçimlerin ardından tekrar gündeme gelen il yapılması beklenen ilçeler konusu, TÜİK verilerine dayanılarak ele alındı. Bir ilçenin il yapılabilmesi için nüfus, coğrafi konum ve yaygın nüfus gibi faktörler dikkate alınırken, uzmanlar, il olma potansiyeline sahip şehirleri belirlemişlerdir.

Bu şehirler arasında Aydın’ın Nazilli ilçesi, Muğla’nın Bodrum ilçesi, Mersin’in Tarsus ilçesi, Bursa’nın İnegöl ilçesi, Şırnak’ın Silopi ilçesi, Balıkesir’in Bandırma ilçesi, Adana’nın Ceyhan ilçesi, Ankara’nın Polatlı ilçesi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi, Zonguldak’ın Ereğli ilçesi, Antalya’nın Alanya ilçesi, Tekirdağ’ın Çorlu ve Kapaklı ilçeleri, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi, Antalya’nın Manavgat ilçesi, Adıyaman’ın Kahta ilçesi, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi, Ordu’nun Fatsa ilçesi ve İzmir’in Ödemiş ilçesi bulunmaktadır.

Bunlar arasında öne çıkan nüfus, coğrafi konum ve ekonomik potansiyele sahip ilçeler, il statüsüne geçebilmek için belirli kriterleri karşılamaları durumunda il yapılabilirler. Ancak, yeni il yapılması için net bir tarih veya plan henüz belirlenmemiştir. Devlet Bahçeli başta olmak üzere birçok siyasi figürün desteklediği il yapılması beklenen ilçeler konusu, ilerleyen dönemlerde yeniden gündeme gelebilir ve Türkiye’nin idari yapılanmasında önemli bir değişime sebep olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den İl Yapılması Beklenen İlçeler İçin Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin