1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili çağrısı gündeme bomba gibi düştü: İşte 6 önemli mesaj!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili çağrısı gündeme bomba gibi düştü: İşte 6 önemli mesaj!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili çağrısının ardından parti içinde kulisler hareketlendi. Bahçeli’nin, “Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” sözleri parti içinde tartışma yarattı. MHP kaynakları, Bahçeli’nin açıklamasının bir “açılım” değil, “tarihi bir dönüm noktası” olduğunu belirtiyorlar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözleri, siyaset kulislerinde en çok konuşulan konu haline geldi. MHP kulislerinden edinilen bilgiye göre, Bahçeli’nin çıkışı tarihi bir dönüm noktası olarak yorumlanıyor. Kulislerde Bahçeli’nin sözlerinin bir “açılım” olmadığı vurgulanıyor. Bölgede yaşanan sorunlar dikkate alındığında, Türkiye’nin küresel düzende söz sahibi olmak istediği ve terörü tamamen bitirmek için bu adımı attığı belirtiliyor. Bahçeli’nin sözleriyle ABD ve Batı’ya “Mesele bizim meselemiz” mesajı verdiği ifade ediliyor. Ayrıca terör örgütlerine, “ABD’nin İsrail’in adamı olmayın, gelin bizimle konuşun. Bölgede denklemi biz kurarız, inisiyatif bizde” mesajı verdiği belirtiliyor. Bahçeli’nin bu adımı, İsrail’in bölgedeki yayılmacı politikalarına karşı bir hamle olarak yorumlanıyor. Bahçeli’nin çağrısının, terörle mücadeleyi daha meşru hale getireceği ifade ediliyor. Bahçeli’nin Öcalan üzerinden siyaset yapan DEM Parti’yi sınamak istediği yorumları da yapılıyor. Terörle mücadelenin ülkeye yükünü hatırlatan Bahçeli’nin, “Terörle mücadeleyi tamamen bitirmek için çabalarımıza odaklanmalıyız. Türkiye’nin yüzyılı hedeflerine ulaşmalıyız” mesajı verdiği belirtiliyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır. Bugünden sonra siyasi değerlendirmeler 22 Ekim’den önce, 22 Ekim’den sonra diye yapılacaktır” mesajını paylaşmıştı. Ne olmuştu? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Ekim’de partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Bugün kitabın ortasından hiçbir yoruma ihtiyaç bırakmayacak nitelikte konuşacağım” diyerek, PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili çağrı yapmıştı. Bahçeli’nin sözleri siyaset kulislerinde geniş yankı bulmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’la ilgili çağrısı gündeme bomba gibi düştü: İşte 6 önemli mesaj!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin